CFR Cluj a primit o amenda de 20.000 de euro din partea oficialilor UEFA, dupa ce in partida cu Sparta Praga din Europa League, de la inceputul lunii noiembrie, au fost aruncate doua brichete din tribunele stadionului "Dr Constantin Radulescu", una dintre acestea lovindu-l pe arbitrul partidei.

"In minutul 88 al partidei dintre CFR 1907 Cluj si Sparta Praga, programata in UEFA Europa League, in data de 05.11.2009, imediat dupa eliminarea lui Bogdan Mara, din spatele bancii de rezerve a echipei noastre (Tribuna I, sectorul B), au fost aruncate doua brichete. Din nefericire, una dintre acestea l-a lovit pe arbitrul intalnirii, incidentul fiind consemnat in raportul observatorului de joc. In consecinta, clubul CFR 1907 Cluj a fost amendat de catre UEFA cu suma de 20.000 de Euro, o sanctiune mai putin severa datorita faptului ca aceasta a fost prima abatere. In cazul in care astfel de incidente se vor repeta, stadionul "Dr. Constantin Radulescu" risca sa fie suspendat de la disputarea partidelor in competitiile europene intercluburi", se arata in comunicatul CFR-ului, semnat de Iuliu Muresan, presedintele Consiliului de Administratie a clubului.

Oficialii CFR-ului au tinut sa faca un apel catre toti suporterii visinii, in incercarea de a evita astfel de momente lipsite de fair-play. "Pentru a evita acest lucru, clubul CFR 1907 Cluj face apel la toti suporterii visinii sa pastreze o atmosfera civilizata pe stadion, in spiritul fair-play, si sa demonstreze in continuare ca arena din Gruia este cea mai civilizata din tara, incidentul regretabil de la meciul cu Sparta Praga ramanand unul izolat".