Manchester City este noua senzatie din fotbalul european, clubul britanic oferind salarii imense jucatorilor sai. Cu toate acestea, nici chiar City nu este ferita de pierderi, formatia din Premier League inregistrand un deficit de 92.6 milioane de lire sterline, dupa cum informeaza The Times.

Echipa a fost preluata in 2008 de seicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, iar de atunci City a investit masiv in aducerea de fotbalisti importanti. Au venit Robinho (a costat 34.2 milioane de lire sterline), Shay Given, Craig Bellamy si Nigel de Jong, iar echipa din Manchester incepea sa emita pretentii la locurile fruntase din Anglia.

Investitiile nu au fost insa acoperite de incasari pe masura, pierderile lui Manchester City ajungand la 92.6 milioane de lire sterline, ceea ce inseamna locul trei in istoria fotbalului britanic din acest punct de vedere.

Seicul Mansour a investit in total 395 de milioane de lire sterline, echipa britanica aducand in vara lui 2009 jucatori precum Carlos Tevez, Kolo Toure, Emmanuel Adebayor, Joleon Lescott si Gareth Barry. Aceste mutari inseamna pierderi si mai mari pentru anul in curs, dar oficialii lui City sunt optimisti.

Echipa a inregistrat totusi o crestere a veniturilor de aproximativ sase procente, ajungand la 87 de milioane de lire sterline pe stagiune. Conducatorii lui City mizeaza pe o adevarata explozie in momentul in care formatia va ajunge in Champions League (se lupta pentru primele patru pozitii din Premier League).