Agentia Nationala de Administrare Fiscala din Italia cauta noi metode prin care sa recupereze o parte din cele 36 de milioane de euro datorate statului de selectionerul nationalei de fotbal a Argentinei, Diego Maradona. Autoritatile fiscale italiene au hotarat sa scoata la licitatie cerceii de aur cu diamante confiscate de la Pibe D'oro in septembrie 2009, urmand ca cel care ii va achizitiona sa primeasca si un bonus.

In perioada 1984-1991, Maradona a evoluat pentru Napoli in Serie A, dar nu a platit statului italian taxele pe venit. In 2005, un tribunal din Italia a hotarat ca Maradona sa plateasca 36 de milioane de euro statului, 24,5 milioane de euro din aceasta suma reprezentand doar dobanda.

In 18 septembrie 2009, pe cand se afla in clinica de recuperare Henri Chenot din Merano, lui Maradona i-a fost confiscata colectia de cercei cu diamante, in valoare totala de 4.000 de euro. Autoritatile fiscale au hotarat ca in 14 ianuarie 2010 sa scoata la licitatie bijuteriile argentinianului, in incercarea de a mai recupera o parte din bani. Cel care va achizitiona cerceii va primi si o copie a unui document al politiei ce are semnatura argentinianului.

Aceasta nu e prima data cand Garda Financiara incearca sa recupereze banii de la Maradona. In 2006, in timp ce se afla in Italia pentru un meci de gala, i-au fost confiscate doua ceasuri de aur Rolex, in valoare totala de 11.000 de euro.