FIFA ii va interzice selectionerului Argentinei Maradona sa participe la tragerea la sorti, de vineri, a grupelor pentru Cupa Mondiala 2010. Suspendat pana in 15 ianuarie 2010 din orice activitate fotbalistica, Maradona si-a aratat intentia de a insoti delegatia Argentinei la Cape Town, dar FIFA il avertizeaza: Nu putem sa-l impiedicam sa vina in Africa de Sud, dar el nu va fi prezent in sala la tragerea la sorti".

"Daca va cere acreditare acest lucru nu va fi posibil. Maradona a fost interzis doua luni din orice activitate fotbalistica, nu doar pentru meciuri de fotbal. Tragerile la sorti a grupelor pentru CM 2010 este in aceasta perioada de doua luni. Am fost destul de clari in privinta aceasta", a declarat Jerome Valcke, secretarul general al FIFA, potrivit The Telegraph.

"Exista zvonuri ca Maradona vrea sa se alature delegatiei Argentinei dar le-am trimis o scrisoare in care le-am spus "aveti grija, este suspendat". Daca va veni ca jurnalist din partea unei companii media, acreditarea sa nu va fi eliberata de catre FIFA. Nu putem sa-l impiedicam sa vina in Africa de Sud, dar el nu va fi prezent in sala la tragerea la sorti", a subliniat Valcke.

Maradona a fost suspendat doua luni din orice activitate fotbalistica, dupa ce a adus ofense jurnalistilor "care nu au crezut in echipa", dupa meciul Argentinei cu selectionata Uruguayului, din preliminariile CM 2010.