"Adrian a plecat dupa meci fara sa anunte pe nimeni", a declarat Ionut Lupescu dupa terminarea dezastrului de pe Maracana din Belgrad, scor 0-5 cu Serbia. Graba Briliantului era motivata de prezenta la o petrecere data de Ratko Buturovici, personaj cu legaturi interlope, presedintele echipei Vojvodina, sustine gsp.ro.

Misterul plecarii premature a lui Mutu din hotelul tricolorilor a fost, din cate se pare, elucidat. Fotbalistul Fiorentinei se grabea pentru a ajunge la o petrecere la Novi Sad, acolo unde era asteptat de mai multa lume.

Plecat in mare taina pe o iesire laterala a hotelului, Adrian a fost asteptat de un Audi negru, tricolorul ajungand la respectiva petrecere in jurul orei 01:00.

Cu doar cateva zeci de minute in urma, Adrian si nationala Romaniei se facusera de ras in fata sarbilor, scor 5-0, intr-una dintre cele mai umilitoare infrangeri din istoria tricolorilor.

Conform gsp.ro (care citeaza surse sarbesti), Briliantul a ajuns inapoi in hotelul in care erau cazati tricolorii in jurul orei 7 dimineata, si-a luat bagajul si a parasit in fuga Belgradul cu destinatia Florenta. Decarul nationalei bifase al treilea meci din actualele preliminarii, in restul absentand din cauza unor accidentari.

Ratko Buturovici - cel care a organizat petrecerea - (supranumit Bata Kankan) are 53 de ani si este un personaj destul de controversat in Serbia. Are afaceri cu hoteluri, restaurante, inchirieri de masini, agentii de paza si de securitate. A fost arestat in ianuarie 2008 pentru ca a dat mita unor arbitri. A fost presedintele echipei de baschet Paok Salonic si al Federatiei de Box din Muntenegru, iar impotriva lui au existat de-a lungul timpului doua tentative de asasinat.

"Nu sunt antrenor de club sa dau jucatori afara, eu doar observ si trag concluzii. Eu pot sa inteleg ca am jucatori de caracter sau oameni care se pun pe ei inaintea interesului nationalei" - Razvan Lucescu, selectioner Romania.