Tribunalul Bucuresti a admis in data de 29 septembrie solicitarea firmei de catering Elite Events de deschidere a procedurii de insolventa a Fotbal Club Rapid SA, se arata pe blogul lui Iulian Urban. In urma acestei decizii, magistratii au ridicat dreptul clubului de fotbal de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile si de a dispune de acestea.

Totodata, Tribunalul a dat dispozitie tuturor bancilor la care clubul are bani in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar.

Aceaste informatii au fost confirmate pentru HotNews.ro si de Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar numit de Tribunalul Bucuresti. Reprezentantii administratorului judiciar au precizat ca pana in prezent nu au luat legatura cu reprezentantii Fotbal Club Rapid SA, avand in vedere ca inca nu au primit hotararea de deschidere a procedurii de insolventa. Aceasta va fi primita la inceputul saptamanii viitoare.

Acestia au mai spus ca cea mai importanta hotarare pe care o va lua administratorul judiciar va fi notificarea creditorilor clubului Rapid pentru a-si depune declaratiile de creante.

Potrivit Legii privind procedura insolventei, administratorul judiciar trebuie sa intocmeasca, in termen de 30 de zile, un raport prin care sa propuna fie intrarea in faliment, fie continuarea perioadei de observatie. De asemenea, in termen de 60 de zile, Casa de Insolventa Transilvania va intocmi un raport asupra "cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia insolventei debitorului, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila".

Reprezentantii Fotbal Club Rapid SA nu au putut fi contactati pana la ora publicarii acestui material.

UPDATE: Clubul Rapid a postat pe site-ul sau o precizare, conform careia exista o intelegere cu firma Elite Events cu privire la stingerea datoriilor.

"Dintr-o eroare de comunicare, aceasta intelegere a fost scapata din vedere. In baza acestei intelegeri, cele doua parti intreprind deja demersurile necesare pentru stoparea actiunii din instanta", se arata in textul mesajului.