Bogdan Lobont revine in Serie A dupa trei sezoane, internationalul roman fiind imprumutat pentru un sezon la AS Roma. In varsta de 31 de ani, cel poreclit Pisica se afla in fata celei de-a doua aventuri din campionatul italian, dupa ce a evoluat si pentru Fiorentina in sezonul 2005-2006.

"Lobont a fost imprumutat de Dinamo pentru un an la AS Roma, care va avea optiune de achizitionare a jucatorului. Lobont face acum vizita medicala, dupa care va semna contractul", a declarat Victor Becali, agentul jucatorului (NewsIn).

"Bogdan Lobont a facut un pas inainte prin acest transfer. Nu ma surprinde deloc faptul ca AS Roma l-a luat chiar daca era accidentat, evolutiile lui din sezonul trecut si de la Campionatul European l-au recomandat. Sunt sigur ca italienii si-au luat toate masurile de precautie. Plecarea lui Lobont nu este o pierdere pentru Dinamo, s-a vazut in acest sezon ca sunt acoperiti pe postul respectiv" - Florin Prunea (gsp.ro).

Internationalul roman s-a accidentat grav in timpul partidei Dinamo - Gloria Bistrita, portarul suferind o entorsa la genunchiul drept si o ruptura la ligamentul incrucisat anterior. Lobont a fost operat cu succes in luna aprilie la o clinica din Belgia, iar mare parte din recuperare a fost efectuata cu jucatorii echipei AS Roma.

Nascut pe 18 ianuarie 1978, Lobont a evoluat de-a lungul carierei la echipele Corvinul Hunedoara, Rapid, Ajax, Dinamo si Fiorentina. La finalul imprumutului de un sezon AS Roma il poate cumpara pe Bogdan Lobont in schimbul a 1.8 milioane de euro, dupa cum informeaza site-ul oficial al gruparii bucurestene.

Pentru actuala formatie a lui Adrian Mutu (Fiorentina), portarul roman a bifat 17 prezente in sezonul competitional 2005-2006.