Selectionerul Razvan Lucescu priveste cu mult optimism partida cu Franta de sambata, contand pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010, tehnicianul primei reprezentative fiind de parere ca elevii sai pot obtine victoria impotriva vicecampioanei mondiale daca vor da dovada de spirit de sacrificiu si vor avea o mentalitate de invingatori.

Vezi aici ce a declarat Razvan Lucescu:

Despre starea de spirit de la echipa nationala: "Este o perioada foarte frumoasa, cu doua jocuri impotriva Frantei si a Austriei. Cred ca fiecare sportiv sau antrenor asteapta cu mare nerabdare asemenea dispute. Nimic nu poate fi mai frumos decat sa joci in fata unui stadion plin la Paris. Sper ca baietii care sunt convocati sa gandeasca la fel ca mine si sa privim cu optimism catre meciul de la Paris. Aceste partide sunt adevarate finale. Suntem pe o pozitie care nu ne permite sa facem calcule. Eu cred ca se poate obtine o victorie la Paris".

Despre situatia lui Adrian Mutu: "Daca acumulezi victorii, ajungi intr-o situatie in care orice ai face totul iti va iesi bine. Ne trebuie o pregatire deosebita si un spirit de sacrificiu dus pana la extrem pentru a invinge Franta. Adrian Mutu vine la reunirea echipei nationale, iar daca va fi sanatos va juca sigur cu Franta. Mutu a trecut prin momente si mai dificile si tot a iesit cu capul sus. Nu multi se pot lauda cu ce a reusit el. Este o nedreptate ceea ce i se intampla, sper sa existe cai de recurs. Nu iti convine sa platesti o amenda de 12 milioane de lei, dar una de 17 milioane de euro. Este o razbunare din partea lui Chelsea", a mai precizat selectionerul Romaniei.

Despre meciul cu Cocosii Galici: "O echipa care intra pe gazon cu gandul sa nu primeasca multe goluri este din start condamnata. Ne vom lua masuri sa le exploatam punctele slabe si sa le blocam pe cele forte. Ar fi o greseala sa ne puneam sperante intr-o eventuala absenta a lui Ribery, francezii au multi alti jucatori care il pot suplini", a conchis Lucescu Junior.

Despre moda schimbului de tricouri: "E normal ca jucatorii sa ceara un schimb de tricouri cu francezii. Ei muncesc foarte mult ca sa ajunga la acest nivel si e normal sa doreasca amintiri. Nu este deloc un lucru mic, se intampla si la nivel mai inalt. Si eu am pastrat de la meciul cu Lituania tricoul lui Danilevicius, iar de la meciul cu Ungaria l-am pastrat pe al unui jucator roman".

Despre gazonul de pe Ghencea: "Gazonul de pe Ghencea nu mai poate fi schimbat, jocul nu putea fi mutat din Bucuresti intr-un alt oras. Nici Giulestiul nu era in conditii normale, iar pe Dinamo s-a intamplat ce s-a intamplat. Am luat legatura cu cei care au grija de gazon si ni s-a promit ca la ora jocului va arata bine", a conchis Razvan Lucescu.

Jocurile urmatoare din grupa a-7-a:

5 septembrie 2009:

Austria - Feroe

Franta - Romania

9 septembrie 2009:

Serbia - Franta

Romania - Austria

Feroe - Lituania

Clasament:

1 Serbia 7 6 0 1 15 5 18p

2 Franta 6 4 1 1 8 6 13

3 Lituania 7 3 0 4 6 6 9p

4 Austria 6 2 1 3 7 9 7p

5 Romania 6 2 1 3 7 10 7p

6 Feroe 6 0 1 5 1 8 1p.