Arsenal a reusit, sambata, cea mai mare victorie inregistrata vreodata in prima etapa din Premier League. Tunarii lui Wenger i-au umilit pe cei de la Everton, cu scorul de 6-1, si incep la pas noul sezon din liga engleza. Chelsea a debutat si ea in noul sezon cu o victorie, prin dubla lui Didier Drogba.

Arsenal conducea deja la pauza cu 3-0, dupa golurile inscrise de Denilson (min. 27), Vermaelen (min. 37) si Gallas (min. 42). In repriza secunda a urmat o dubla a lui Fabregas (min. 48, 70), Eduardo a inscris in minutul 89, iar Saha a marcat golul de onoare al gazdelor abia in prelungirile meciului (min. 90+2).

David Moyes, antrenor Everton: "Te impaci cu ideea, treci repede peste si incerci sa faci mai bine in meciul urmator. Trebuie sa ne remontam rapid. Nu a fost niciun lucru pozitiv in acest meci. Nu am jucat bine si ne asumam vina".

Arsene Wenger, antrenor Arsenal: "Trebuie sa accepti ca un meci e doar un meci si ceea ce e important e ca noi avem dorinta si incredere in calitatile noastre. Toti din echipa noastra pot sa inscrie goluri si cand lucrurile merg pentru noi asa de bine ca azi, oricine poate inscrie".

Rezultate din Premier League, in prima etapa a sezonului 2009/2010:

Chelsea - Hull City 2-1

Aston Villa - Wigan 0-2

Blackburn - Mancherster City 0-2

Bolton - Sunderland 0-1

Portsmouth - Fulham 0-1

Stoke - Burnley 2-0

Wolverhampton - West Ham 0-2

Duminica isi vor face debutul in noul sezon Manchester United - Birmingham City si Tottenham Hotspur - Liverpool.