Daca acesta ar fi fost primul meci al preliminariilor, am fi putut spune ca Romania are sanse reale de a ajunge la Mondialul din Africa de Sud. In conditiile actuale insa, tricolorii (cu Apostol, Mara si Danciulescu titulari) au aratat ca fotbalul romanesc poate spera la mai mult dupa victoria cu 1-0 din Lituania (gol Marica in minutul 39). Razvan Lucescu debuteaza cu un succes la carma nationalei, iar viitorul pare sa sune ceva mai bine dupa debarcarea lui Piturca, Victor Piturca.

Grupa 7:

Sebia - Austria 1- 0 (Milijas (pen.) 7' )

Lituania - Romania0 - 1(Marica 38')

Clasament:

1. Serbia 15 puncte

2. Franta 10 puncte

3. Lituania 9 puncte

4. Austria 7 puncte

5. Romania 7 puncte

6. Insulele Feroe 1 punct

"Ne bucuram ca am castigat in aceasta seara, iar cat mai exista sperante vom lupta. Am merita victoria, micile detalii au facut diferenta. Am avut un plus de determinare fata de partida de la Cluj", a declarat Mirel Radoi (TVR 1).

"Orice debut e foarte greu pentru toata lumea, dar toata lumea s-a mobilizat. Am incercat sa punem mingea jos. Am avut doar cateva zile sa pregatim acest meci. Sper sa avem liniste in urmatoarea perioada si cred ca toata lumea a jucat la fel de bine. Cand am fost chemat, am venit cu cea mai mare placere. Cu aceasta victorie, toata lumea e multumita", a declarat Tibi Ghioane (TVR 1).

"Am facut ceea ce am exersat in aceasta saptamana. Atmosfera a fost una buna la nationala, la fel ca si in trecut. Avem convingerea sa credem ca vom avea rezultate bune si in aceasta campanie de calificare. Atata timp cat matematic vom avea sanse, noi vom spera", a precizat Cristi Chivu intr-o interventie la TVR 1.

Lituania: Karcemarskas - Alunderis, Skerla, Dedura, Stankevicius - Sernas, Semberas, Pilibaitis, E. Cesnauskis - Mikoliunas, Danilevicius

Romania: Coman - Sapunaru, Radoi, Chivu, Rat - Mara, Apostol, Ghioane, Cr. Tanase - Marica, Daniculescu.

Rezerve: Pantilimon, Dananae, D. Goian, M. Roman, Costin Lazar, Gigel Bucur, M. Niculae.