Eliminata prematur din Cupa UEFA si doar pe locul trei in Serie A, AC Milan traverseaza o adevarata criza a rezultatelor. Pentru rosso-neri urmatoarea perioada poate insemna o revolutie la nivel de jucatori si banca tehnica, Ancelotti, Seedorf, Kaladze, Ambrosini si Kalac fiind pe picior de plecare.

Venit pentru un interimar in urma cu 8 ani, Carlo Ancelotti a adus pe San Siro doua Ligi ale Campionilor, dar si multe frustrari in Serie A, acolo unde echipa nu se regaseste de multe sezoane. Marii rivali de la Inter sunt pe val, iar tehnicianul nu are antidotul, fiind depasit de evenimente. Ba, mai mult, dupa fiecare partida nereusita, Carletto vorbeste de parca nimic nu s-ar fi intamplat.

Conform Gazzetta dello Sport, era Ancelotti se apropie de final in vara, Leonardo, Donadoni, precum si olandezii Rijkaard si Van Basten, fiind pe lista posibililor antrenori ai Diavolului.

Si la nivel de jucatori se va incheia un ciclu important, nume grele (dar si batrane) precum Seedorf, Ambrosini, Nesta, Kaladze, Dida si Kalac aflandu-se pe lista neagra.

Pe langa toate acestea, Kaka se indreapta cu pasi mari catre Real Madrid (o echipa aflata cam in acelasi regres ca si Milan), in timp ce imprumutati precum Beckham si Sevcenko se vor intoarce la Los Angeles, respectiv Londra.

De asemenea, Milanul il va pierde, tot din vara, pe unul dintre cei mai buni jucatori din istoria sa, Paolo Maldini, fundasul care si-a dedicat toata viata formatiei patronate de Silvio Berlusconi.

Scheletul noului Milan va fi alcatuit in jurul unor jucatori precum Pirlo, Gattuso, Pato, Borriello si Flamini, pe San Siro urmand sa inceapa o nou era. De aceasta data, fara Ancelotti, Seedorf, Nesta sau Kaka.