Federatia Internationala de Fotbal a publicat pe site-ul sau oficial componenta echipei ideale din anul 2008, pe lista jucatorilor gasindu-se nume mari precum Kaka, Gerrard, Ribey, Cristiano Ronaldo si Messi. Primul 11 a fost hotarat in urma voturilor on-line ale microbistilor din lumea intreaga.

Cel mai bun portar a fost desemnat spaniolul Iker Casillas, campion in Primera Division cu Real Madrid si al Europei cu prima reprezentativa de fotbal a Spaniei. Iker a adunat 43% din numarul total de voturi.

In linia de fund a echipei perfecte apar Sergio Ramos (Real Madrid), John Terry (finalist al Champions League cu Chelsea), Carles Puyol (capitanul Barcelonei) si Phillip Lahm (om de baza la Bayern Munchen si la nationala Germaniei).

La mijlocul terenului apar nume grele precum Kaka (vedeta Milanului), Steven Gerrard (simbolul lui Liverpool), Xavi (cel mai bun fotbalist de la EURO 2008) si Frank Ribery (magicianul lui Bayern Munchen).

Atacul este format din Cristiano Ronaldo (castigatorul Balonului de Aur) si Lionel Messi (starul Barcelonei).

Interesant este faptul ca mai mult de jumatate din fotbalistii echipei ideale sunt doriti de seicii de la Manchester City, formatie care ar putea deveni in urmatoarea perioada una stelara.