Federatiile de fotbal din Portugalia si Spania au anuntat ca vor sa organizeze impreuna Cupa Mondiala din anul 2018, acolo unde vor avea contracandidati puternici in persoana Belgiei si Olandei (candideaza impreuna), Japonia, Mexic, China, Qatar, Rusia, SUA si Australia, informeaza guardian.

''Prezentam in mod oficial candidatura comuna a Portugaliei si Spaniei la organizarea Cupei Mondiale din 2018 sau 2022'', a declarat Angel Maria Villar, presedintele federatiei spaniole.

''Este o candidatura foarte importanta, cea a Angliei, care este mai avansata din punct de vedere al dosarului'', a completat Gilberto Madail, presedintele federatiei de la Lisabona.

Data limita pentru depunerea candidaturilor este 2 februarie, tarile/ tara organizatoare urmand sa fie anuntate in decembrie 2010.

Portugalia se lauda cu organizarea cu succes a EURO 2004, in timp ce Spania are in palmares gazduirea Mondialului din 1982. Cupa Mondiala din 2010 va avea loc in Africa de Sud, in timp ce Brazilia se va ocupa de organizarea turneului final din 2014.