CFR Cluj este una dintre cele mai frumoase povesti ale fotbalului nostru. O echipa care acum cativa ani insemna ceva doar pentru adversarii din divizia C de la Ineu sau Cugir este acum bagata cu adevarat in seama de unele dintre cele mai mari echipe ale Europei.

Interesant este insa si modul in care a ajuns CFR in aceasta postura – o viziune aparent ciudata a doi oameni fara experienta in fotbalul mare din Romania si o investitie care nu a insemnat doar aducerea pe bani multi si contracte mari a unor jucatori straini, ci si construirea in termen record a unui stadion adevarat.

Dincolo insa de aceste lucruri, CFR traieste momentul din postura unei echipe cu sanse reale de-a trece mai departe de grupele Ligii Campionilor sau macar de-a ocupa locul 3, care-i garanteaza accesul in Cupa UEFA. Exista aceste sanse. Nu sunt foarte mari, dar categoric mai mari decat cele anticipate imediat dupa tragerea la sorti.

Din pacate, o voce din trecutul murdar si din prezentul inca dubios al fotbalului nostru a rostit acum cateva minute, in direct la RTV, clasicul "v-am spus ca avem un campionat puternic, nu v-am spus, ma, permanent? Ma, oameni buni, v-am spus ca nu pierde nici Steaua, nici CFR!".

Oracolul ar trebui insa sa-si dea mai bine seama care-i realitatea: CFR performeaza in Europa tocmai pentru ca a ales un model de existenta fotbalistica total diferit fata de ceea ce imbratisau echipele din Liga 1 pana de curand.