Bayern Munchen a avut un gol anulat în prelungirile partidei cu Real Madrid (pierdută de nemți cu 2-1), fază care a generat multe comentarii în lumea fotbalului. La conferința de presă, Thomas Tuchel, antrenorul germanilor, a atacat vehement maniera de arbitraj despre care a spus că este „un dezastru total”.

Thomas TuchelFoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Expertul Marca în arbitraj explică de ce golul lui Bayern Munchen contra Realului a fost anulat incorect

Condusă cu 2-1 după o revenire spectaculoasă a Realului, Bayern a marcat în prelungirile duelului de pe Santiago Bernabeu, dar golul înscris de Matthijs de Ligt în minutul 90+13 a fost anulat de centralul partidei.

Polonezul Szymon Marciniak (arbitrul de centru) a oprit rapid faza de joc pentru offside la fundaşul stânga al Munchenului, Noussair Mazraoui, care a fost semnalizat de unul dintre cei doi asistenţi ai săi, înainte de a permite ca faza să se desfăşoare până la final.

Cum acțiunea a fost oprită „din fașă”, arbitrajul video (VAR) nu a avut cum să intervină pentru a stabili dacă a fost sau nu offside și dacă golul marcat de Bayern Munchen era unul valabil.

„Este un dezastru absolut această decizie. Trebuie să lăsăm acţiunea să se desfăşoare până la final. Aceasta este regula, mai ales că este atât de aproape de poartă. Prima greşeală a fost făcută de arbitrul de tuşă, iar a doua de arbitrul de centru”, a spus Tuchel la conferința de presă.

„Scena de la final mi se pare incredibilă. Nu pot să înţeleg de ce nu lasă acţiunea să se desfăşoare. Şi-a cerut scuze. Nu vreau să spun că Realul este întotdeauna norocos, dar asta a făcut diferenţa astăzi” - Matthijs de Ligt, autorul golului, pentru DAZN.

„Ştie că a fost o greşeală", a completat și Manuel Neuer, tot la microfonul celor de la DAZN.

După 2-2 în manșa tur, Real Madrid a reușit să revină spectaculos în duelul de miercuri seara (a fost condusă cu 1-0 până în minutul 88) și să se califice grație unei duble a lui Joselu (a punctat în 88 și 91).

Cu scorul general de 4-3, Realul a obținut biletele pentru marea finală de pe Wembley (din data de 1 iunie) contra celor de la Borussia Dortmund.