Antrenorul clubului Vasco da Gama din Rio de Janeiro, argentinianul Ramon Diaz, a pus, miercuri, sub semnul întrebării prezenţa unei femei la conducerea arbitrajului video, o declaraţie care a stârnit controverse în Brazilia.

Video arbitraj (VAR)Foto: Bruce White/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Fotbalul este diferit, iar faptul că VAR (n.r. arbitrajul video) este decis de o femeie mi se pare destul de complicat”, a declarat antrenorul în vârstă de 64 de ani, într-o conferinţă de presă la Bragança Paulista (sud-estul Braziliei), după înfrângerea echipei sale cu 2-1 în faţa Bragantino, în campionatul brazilian.

Criticând arbitrajul brazilian în ansamblu, Diaz a pus sub semnul întrebării decizia arbitrului VAR Daiane Muniz de a nu acorda un posibil penalti pentru Vasco în meciul precedent, victoria cu 2-1 în faţa lui Gremio Porto Alegre, duminică, la Rio.

Diaz şi-a cerut scuze reporterilor câteva minute mai târziu şi a spus că declaraţia sa, considerată „macho” de mai multe media locale şi pe reţelele de socializare, a fost interpretată greşit, informează News.ro.

„Ceea ce am vrut să spun a fost că o singură persoană nu poate decide, nu poate lua o decizie atât de importantă (...) precum intervenţia VAR”, a încercat el să explice în faţa stadionului Nabi Abi Chedid.

Pe reţelele de socializare, Vasco da Gama a regretat comentariile antrenorului său şi a reafirmat „angajamentul său de a consolida măsurile educative necesare, în conformitate cu determinările, valorile şi principiile sale. Ne cerem scuze, la fel ca şi antrenorul nostru”, se arată în text.