Bayer Leverkusen a scris istorie în Bundesliga după ce a cucerit primul titlu din istoria clubului. Aceștia au reușit să pună punct hegemoniei lui Bayern Munchen, cucerind campionatul cu 5 etape înainte de finalul sezonului.

Florian WirtzFoto: Weis/TEAM2sportphoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Bayer Leverkusen vrea minim 150 de milioane de euro pe Florian Wirtz

Bayer Leverkusen face un sezon de vis și este în cărți pentru a mai cuceri alte două trofee după e câștigat Bundesliga, cu 5 etape înainte de finalul campionatului.

Echipa antrenată de Xabi Alonso este calificată în finala Cupei Germaniei și este de asemenea cu un pas în semifinalele UEFA Europa League.

Conducerea intenționează să își păstreze cei mai importanți jucători pentru a face o figură frumoasă în viitoarea ediție a UEFA Champions League, însă nu ar spune pas unei oferte uriașe pentru unul dintre cei mai talentați fotbaliști pe care îi are.

Florian Wirtz are 20 de ani și face până acum un sezon remarcabil la Leverkusen.

Deși a suferit o accidentare gravă, care l-a ținut mult timp departe de gazon, Wirtz a marcat 11 goluri și a oferit 10 pase decisive în acest sezon de Bundesliga.

Cotat în prezent la 110 milioane de euro conform Transfermarkt, internaționalul german este unul dintre cei mai doriți fotbaliști din Europa.

Conducerea clubului a făcut un anunț care îi va dezamăgi pe granzii Europei și anume că singura variantă prin care Wirtz ar pleca în vară ar fi o ofertă de minim 150 de milioane de euro.

„Nimeni nu este de nevânzare în acest moment, dar pentru mai puțin de 150 de milioane de euro, Wirtz nu va pleca! Scopul nostru este să menținem echipa unită și să ne impunem ca un club de top 16 din Europa.

Pot să vă spun doar că Wirtz va juca pentru noi în sezonul următor, din Liga Campionilor.” - a fost declarația lui Fernando Carro, directorul general al lui Leverkusen, potrivit Fichajes.