FC Porto este unul dintre cluburile de tradiție care evoluează an de an în competițiile organizate de UEFA. Nerespectarea regulilor de fairplay financiar poate duce la o măsură fără precedent pentru echipa portugheză.

FC PortoFoto: Luis Vieira / AP / Profimedia

FC Porto riscă o suspendare de trei ani din competițiile europene

Porto face parte din clasa fotbalului de elită la nivel european, însă deciziile care se iau la nivel managerial ar putea atrage sancțiuni fără precedent în istoria clubului.

Cotidianul Abola Portugal anunță că UEFA ar pregăti o măsură drastică pentru echipa clasată în prezent pe locul 3 în campionatul Portugaliei.

Concret, Porto nu a respectat măsurile de fairplay financiar care sunt aplicate în Europa, iar clubul ar urma să fie suspendat pe o perioadă de trei ani din competițiile europene.

Porto a avut mai multe nereguli financiare în perioada octombrie 2023 - ianuarie 2024.

FC Porto este unul dintre cluburile care participă an de an în grupele UEFA Champions League sau alte competiții organizate de forul continental.

Gruparea de pe Dragao are în palmares două trofee UEFA Champions League, câștigate în 1987 (Cupa Campionilor Europeni pe atunci) și 2004.

De asemenea, Porto a mai câștigat în două rânduri Europa League, în 2003 (Cupa UEFA pe atunci) și 2011, plus o Supercupă a Europei în 1987.

Această măsură ar fi una devastatoare pentru formația portugheză, care câștigă în fiecare an sume uriașe din vânzarea de jucători.

Neparticiparea în competițiile europene ar însemna o șansă în minus pentru fotbaliștii de perspectivă pe care clubul îi propune pentru export.

Sursa citată menționează că o decizie oficială va fi luată după data de 27 aprilie, în așa fel încât să nu influențeze alegerile pentru noul președinte al clubului.