Atalanta a oferit marea surpriză a serii în Europa League, formația din Serie A învingând, scor 3-0, în deplasare, pe Liverpool. La finalul partidei de pe Anfield (din manșa tur a sferturilor din Europa League), Jurgen Klopp a oferit unele explicații și a spus că ar face același lucru dacă ar putea da timpul înapoi: să menajeze unii titulari.

Jurgen KloppFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

„A fost un joc cu adevărat rău, oh, Doamne! Meritam să pierdem. Am început foarte bine partida, dar apoi nu am continuat la fel.

Înainte ca ei să marcheze, ne-am pierdut un pic reperele: eram peste tot și nicăieri. Mijlocul era răspândit așa, în dreapta și în stânga. Nu am recunoscut echipa deloc, a fost într-adevăr un meci destul de ciudat.

Primesc această întrebare în 100% din cazuri (despre odihnirea titularilor în anumite momente), iar dacă pierdem un joc atunci e din cauza schimbărilor.

Unul din motivele pentru care aș face exact același lucru (să joace cu anumite rezerve) este că dacă vrem să fim buni în restul sezonului, atunci trebuie să facem anumite schimbări.

Sunt responsabil pentru acest rezultat, știu asta. Dar decizia mea (despre echipa de start) ar rămâne aceeași.

Dacă putem câștiga cu 3-0 la retur? N-am nicio idee” - Jurgen Klopp, conform Daily Mail.

După pauză, Klopp i-a introdus pe teren pe Szoboszlai, Salah, Robertson (toți în minutul 46), Diaz (60) și Diogo Jota (76), dar Liverpool nu a putut evita umilința contra Atalantei.

Sferturile Europa League, manșa tur

AC Milan – AS Roma 0-1

Benfica – Marseille 2-1

Leverkusen – West Ham 2-0

Liverpool – Atalanta 0-3

Partidele retur vor avea loc la data de 18 aprilie.