Federația Turcă de Fotbal (TFF) a decis joi să amendeze drastic clubul Fenerbahce Istanbul, care s-a retras de pe teren în partida cu Galatasaray din Supercupă în semn de protest.

Suporteri ai celor de la FenerbahceFoto: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Oficialii lui Fenerbahce, explicații după boicotul din Supercupa Turciei

Fenerbahce, amendată cu 115.000 de euro de Federația Turcă de Fotbal

Duminică, Galatasaray şi Fenerbahce s-au întâlnit în Supercupa Turciei. Galatasaray a deschis scorul încă din minutul 1, prin Icardi, iar adversarii nu au mai reluat partida, jucătorii lui Fener părăsind terenul, pentru a denunţa presupuse nedreptăţi împotriva clubului din Istanbul.

Din acelaşi motiv, conducerea lui Fenerbahce a decis ca în Supercupa Turciei să fie aliniat un 11 în care au fost utilizaţi doar fotbalişti de la echipa U19 a clubului.

„Este timpul ca toate ceasurile fotbalului turc să fie resetate”, a declarat preşedintele lui Fenerbahce, Ali Koç, înainte de startul meciului, el acceptând ca echipa să boicoteze meciul.

Ali Koç a mai afirmat că prea multe titluri de campioană i-au „scăpat” lui Fenerbahce într-o manieră dubioasă, din cauza unei „reţele ascunse în fotbalul turc”, reţea care, afirmă el, „decide mersul campionatului prin intermediul arbitrilor”, anunță News.ro.

Înaintea meciului din Supercupă, Fenerbahce a avut două solicitări: partida să fie condusă de un arbitru străin şi meciul să fie amânat din cauza sfertului de finală din Europa Conference League, pe care echipa trebuie să îl joace joi seară, împotriva echipei greceşti Olympiakos. Ambele cereri au fost respinse de TFF.

Federaţia Turcă a declarat-o pe Galatasaray învingătoare cu 3-0 şi câştigătoare a trofeului, iar clubul Fenerbache a fost amendat cu suma de 115.000 euro.