Eliberat din închisoare la finalul lunii martie, fostul fotbalist Dani Alves va rămâne în libertate, după ce tribunalul din Barcelona a respins recursurile formulate împotriva sa.

​Dani AlvesFoto: Europa Press/D.Zorrakino. Pool / Zuma Press / Profimedia

Dani Alves rămâne în libertate – Decizia Tribunalului din Barcelona

În urmă cu două săptămâni, Dani Alves părăsea închisoarea după achitarea unei cauțiuni în jurul a 1 milion de euro.

Decizia a primit însă mai multe contestații, printre care și de la procurorul general, însă tribunalul a decis să le respingă.

Într-un comunicat de presă, tribunalul din Barcelona a anunţat că a „respins recursurile depuse împotriva deciziei de acordare a cauţiunii pentru deţinutul Daniel Alves”, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol, scrie News.ro.

Dani Alves a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală

Dani Alves, care a fost acuzat că a violat o tânără într-un club de noapte din Barcelona în decembrie 2022, a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare pentru agresiune sexuală.

Procesul fostului fotbalist al Barcelonei s-a încheiat la 7 februarie, după trei zile lungi de audieri, iar decizia judecătorilor a sosit 15 zile mai târziu.

Dani Alves se afla în arest preventiv din data de 20 ianuarie 2023, după ce a fost acuzat că a agresat sexual o tânără de 23 de ani, în discoteca Sutton din Barcelona, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022.

El se afla în momentul respectiv într-o vacanţă de câteva zile la Barcelona, după ce participase la Cupa Mondială 2022 din Qatar cu selecţionata Braziliei.

Printre condițiile de eliberare a lui Alves se numără renunțarea atât la pașaportul brazilian, cât și la cel spaniol, pentru a nu putea părăsi Spania, precum și obligația de a se prezenta săptămânal în fața instanței, scrie Reuters.

Instanța a impus, de asemenea, un ordin de restricție, interzicându-i lui Alves să se apropie la mai puțin de un kilometru de victimă.

Dani Alves este unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din istorie. E la cucerit 23 de trofee alături de FC Barcelona, la care a evoluat între 2008 şi 2016.

În cursul carierei sale, brazilianul a mai jucat la Sevilla, Juventus, PSG şi Sao Paulo, iar în momentul arestării sale se afla sub contract cu echipa mexicană Pumas UNAM, care l-a concediat imediat după apariţia acuzaţiilor împotriva sa.