Luis Rubiales, care a demisionat din funcția de președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF) după ce a sărutat-o pe fotbalista Jenni Hermoso, este anchetat pentru presupuse fapte de corupție și a fost arestat de poliţia spaniolă, miercuri dimineață, imediat ce a aterizat la Madrid.

Jenni Hermoso și Luis RubialesFoto: Noe Llamas/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Pedeapsa solicitată pentru fostul șef al Federației Spaniole, care a sărutat o fotbalistă

Luis Rubiales, arestat la Madrid pentru presupuse fapte de corupție

Abia sosit pe aeroportul Barajas de la periferia Madridului, Luis Rubiales a fost arestat miercuri de poliţia spaniolă, informează El Mundo.

Revenit cu câteva zile mai devreme decât era prevăzut din Republica Dominicană, unde a stat timp de o lună, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) este cercetat pentru presupuse infracţiuni de corupţie în afaceri, administrare neloială, spălare de bani şi apartenenţă la o organizaţie criminală.

Arestat în avion, potrivit La Sexta, Rubiales a fost escortat de agenţi de la UCO, o secţie a poliţiei judiciare spaniole, şi apoi a urcat într-o dubă neagră care îl aştepta pe pista aeroportului din Madrid.

După 11 percheziţii care au inclus locuinţa sa şi sediul RFEF la sfârşitul lunii martie, autorităţile spaniole au percheziţionat luni şi locuinţa liderului spaniol din Republica Dominicană.

„Am revenit pentru a spune că este o minciună să spui că am primit mită cu apartamente şi o echipă de baseball aici (în Republica Dominicană). Au spus că am avut o echipă de baseball, nu ştiu dacă au vrut să spună că am deturnat bani în vreun fel” - Luis Rubiales pentru La Sexta, într-un interviu în care s-a declarat nevinovat.

Ancheta actuală survine în urma unor înregistrări audio ale unor conversaţii între Rubiales - deja implicat într-un caz de agresiune sexuală (în dosarul sărutului neconsimțit asupra jucătoarei Jenni Hermoso) - şi Piqué, care au fost divulgate în 2022. Acestea menţionau comisioane de mai multe milioane de euro plătite de Arabia Saudită, scrie News.ro.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> CFR Cluj, fără antrenor - Adrian Mutu și-a dat demisia

>> VIDEO Surpriză în Cupa Germaniei - Prima finalistă se află pe locul 16 în Liga 2