​Willie Kirk, antrenorul echipei feminine a celor de la Leicester, a fost demis pentru că a încălcat codul de conduită. Conform presei britanice, tehnicianul a avut o aventură cu una dintre jucătoare.

Minge de fotbalFoto: Rich Graessle/Icon Sportswire / AP / Profimedia

Willie Kirk, antrenorul lui Leicester, a fost demis după ce a avut o aventură cu una dintre jucătoare

Ocupantă a locului nouă în Superliga feminină de fotbal din Anglia (prima divizie), Leicester a anunțat demiterea lui Willie Kirk.

„În urma unui proces disciplinar intern şi ţinând cont de obligaţiile clubului în materie de confidenţialitate, s-a stabilit că Willie a încălcat codul de conduită al echipei într-o măsură care face ca poziţia sa să fie nesustenabilă”, au precizat oficialii celor de la Leicester.

Jennifer Foster, asistenta lui Willie, va fi antrenor interimar până când clubul englez va găsi un înlocuitor.

Willie Kirk se afla la Leicester din 2022: întâi în calitate de director de fotbal, iar mai apoi ca antrenor.

Anterior, Kirk mai lucrase în secțiile feminine de fotbal ale grupărilor Everton și Manchester United.

Cazul a provocat o serie de reacţii în cadrul fotbalului feminin.

„Cred că relaţia antrenor-jucătoare este foarte nepotrivită”, a comentat antrenoarea echipei naţionale a Angliei, Sarina Wiegman.

„Nu ar trebui să acceptăm aşa ceva şi nu este sănătos. Este un mediu profesional, este vorba de performanţă şi ar trebui să fie întotdeauna în siguranţă. Lucrurile se pot întâmpla, dar este nepotrivit şi ar trebui să fim cu toţii conştienţi de acest lucru", a mai spus ea, citată de News.ro.