Vinicius Junior a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre atacurile rasiste la care este supus în mod regulat, iar fostul portar paraguayan José Luis Chilavert a reacționat pe X (fostul Twitter).

Vinicius JuniorFoto: Rubén de la Fuente Pérez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Vedetă de la Real Madrid, în lacrimi la conferința de presă din cauza rasismului

José Luis Chilavert îl critică pe Vinicius: „El este primul care insultă și atacă adversarii”

În vârstă de 58 de ani, Chilavert (celebru pentru numeroasele goluri marcate, în ciuda faptului că juca pe postul de portar) l-a criticat dur pe fotbalistul lui Real Madrid.

„Pâine şi circ. Primul care insultă şi atacă adversarii este el. Să nu fie fătălău, fotbalul este pentru bărbaţi”, a comentat Chilavert.

Cine este José Luis Chilavert

JoséLuis Chilavert a jucat în carieră la echipe ca Guarani, San Lorenzo, Real Zaragoza, Velez Sarsfield, Strasbourg şi Penarol.

El s-a remarcat ca un portar-golgheter, marcând numeroase goluri din penaltiuri şi lovituri libere. La echipa naţională a Paraguayului, Chilavert a strâns 74 de prezenţe şi opt goluri marcate.

El a înscris în cariera de jucător profesionist 67 de goluri, multe decisive, fiind al doilea portar din acest punct de vedere după brazilianul Rogerio Ceni (131).

Chilavert a fost primul portar care a reuşit un hat trick, în 1999, în meciul dintre Velez Sarsfield şi Ferro Carril Oeste, scor 6-1. Atunci, portarul paraguayan a marcat din trei penaltiuri.

Vinicius Junior, în lacrimi la o conferință de presă atunci când a vorbit despre rasism

Atacantul brazilian Vinicius Junior a declarat luni, într-o conferinţă de presă în care a izbucnit în lacrimi, că dorinţa lui de a juca fotbal scade pe măsură ce incidentele rasiste împotriva lui se înmulţesc în Spania, informează AFP.

„Îmi pare rău. Vreau doar să joc fotbal. Vreau doar să joc, vreau să fac totul pentru clubul meu şi pentru familia mea şi pentru ca persoanele de culoare să nu mai sufere niciodată”, a spus Vinicius, foarte emoţionat în faţa presei.

Jucătorul lui Real Madrid a vorbit cu o zi înainte de meciul amical Spania - Brazilia, organizat ca răspuns la insultele rasiste a căror victimă a fost frecvent de la sosirea sa în capitala Spaniei în 2018.

„Văd asta de mult timp şi de fiecare dată când se întâmplă mă simt mai trist şi de fiecare dată îmi doresc mai puţin să joc”, a explicat el ştergându-şi lacrimile.

Atacantul în vârstă de 23 de ani consideră, la fel ca Dani Carvajal, coechipierul său de la Real Madrid, că Spania nu este „o ţară rasistă”, dar „sunt mulţi rasişti, dintre care o mare parte pe stadioane”.

„De când m-am plâns prima dată de rasism în Spania, situaţia s-a tot înrăutăţit... Mă insultă din cauza culorii pielii mele, astfel încât să joc mai puţin bine pe teren”, a spus el, citat de Agerpres.

Vizat frecvent de suporterii echipelor adverse, Vinicius a devenit fără voia lui un lider în lupta împotriva rasismului, a asigurat totuşi că „nu s-a gândit niciodată” să plece de la Real, pentru că ”ar însemna să le dea dreptate rasiştilor”.

„Voi rămâne la cel mai mare club din lume, marcând cât mai multe goluri”, a promis brazilianul, care va fi jucătorul cel mai urmărit în meciul de marţi de pe Santiago Bernabeu.

Meciul amical dintre Spania și Brazilia va avea loc marți, 26 martie, de la ora 22:30, pe Santiago Bernabeu și va putea fi urmărit în direct pe Digisport 3 și Prima Sport 1.