Dinastia Ronaldinho continuă la FC Barcelona. Fiul fostului internațional brazilian, Joao Mendes, a fost chemat în premieră de Xavi la antrenamentele primei echipe a catalanilor.

Xavi, antrenorul BarceloneiFoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Joao Mendes, fiul lui Ronaldinho, la antrenamentele Barcelonei

Profitând de pauza pentru meciurile echipelor naționale, cu mulți jucători convocați la loturi, Xavi a decis să cheme mai mulți tineri pentru a completa garnitura primei echipe, scrie Marca.

Unul dintre acești are însă ceva special. Este Joao Mendes, fiul lui Ronaldinho, una dintre marile legende ale fotbalului mondial.

Ajuns în urmă cu un an la academia celor de la Barcelona, Joao Mendes evoluează ca atacant central sau dreapta, deși este stângaci.

În vârstă de 19 ani și cu dublă cetățenie, braziliană și spaniolă, Joao a evoluat până acum pentru formațiile under 18 și under 19 ale catalanilor, după transferul de la Cruzeiro.

În primul mandat al lui Joan Laporta, acesta l-a adus pe Ronaldinho, care a fost decisiv pentru succesul Barcelonei din acea perioadă. Cu brazilianul în echipă, Barca a câștigat din nou La Liga, dar și Liga Campionilor în anul 2006.

Ronaldinho a evoluat între 2003 și 2008 pentru FC Barcelona, reușind să marcheze 70 de goluri în 145 de prezențe.