Derby-ul din etapa cu numărul 29 din Serie A, dintre Inter și Napoli (1-1), a avut parte de un moment regretabil ce s-a petrecut în minutul 59 al partidei. Incidentul a dus la excluderea unui jucător din lotul naționalei Italiei.

Francesco Acerbi și Juan JesusFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Francesco Acerbo a fost exclus din lotul Italiei după insultele rasiste pe care i le-a adresat lui Juan Jesus în meciul dintre Inter și Napoli

Inter și Napoli au remizat, scor 1-1, în cel mai important meci al etapei cu numărul 29 din prima ligă a Italiei.

Deși jocul a fost frumos, animat, acesta a avut parte și de un moment mai puțin plăcut în minutul 59, când Francesco Acerbi ar fi spus insulte cu tentă rasistă la adresa lui Juan Jesus.

Jucătorul campioanei Italiei l-a chemat pe arbitrul Federico La Penna pentru a se plânge vehement de insultele auzite la adresa sa. Acerbi nu a fost sancționat, însă și-ar fi cerut scuze la finalul partidei.

Chiar și așa, staff-ul naționalei Italiei nu a fost de acord cu atitudinea jucătorului de la Inter, iar fundașul a fost exclus din lot până la lămurirea situației și înlocuit cu Gianluca Mancini (AS Roma).

Selecționata pregătită de Luciano Spaletti va zbura marţi spre Statele Unite, unde va întâlni joi pe Venezuela, locul 50 în clasamentul FIFA, pe DRV PNK Stadium din Fort Lauderdale (Florida), stadionul pe care evoluează Inter Miami, echipa lui Lionel Messi.

Trei zile mai târziu, „Squadra Azzurra” va juca împotriva Ecuadorului, locul 32 în clasamentul FIFA, la New York, pe Red Bull Arena, stadionul altei formaţii din MLS, New York Red Bulls.