Real Madrid se îndreaptă spre un nou titlu de campioană a Spaniei, dar antrenorul Carlo Ancelotti se confruntă cu probleme de ordin juridic, după ce a fost acuzat că ar fi fraudat fiscul spaniol cu peste un milion de euro, informează EFE.

Carlo AncelottiFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, acuzat de fraudă fiscală

​Parchetul din Madrid solicită patru ani şi nouă luni de închisoare pentru Ancelotti pentru infracțiuni pe care italianul le-ar fi comis în anii fiscali 2014 și 2015.

După cum a anunţat miercuri Ministerul Public spaniol, Parchetul îl acuză pe antrenorul italian de două infracţiuni împotriva Trezoreriei Publice, pe care ar fi fraudat-o cu 386.361 euro în 2014 şi 675.718 euro în 2015, prin omiterea declarării veniturilor aferente exploatării drepturilor sale de imagine, pe care le-a transferat altor entităţi.

În comunicatul său, Parchetul subliniază că „pentru a evita impozitarea veniturilor din respectivele drepturi de imagine”, atât cele primite de la Real Madrid, cât şi de la alte mărci pentru diverse evenimente, antrenorul a apelat la o reţea „complexă” şi „confuză” de societăţi interpuse pentru a canaliza colectarea drepturilor de imagine.

Carlo Ancelotti (64 de ani) a început în iunie 2021 al doilea său mandat la Real Madrid, echipă pe care a mai antrenat-o anterior între 2013 şi 2015. El a câştigat de două ori Liga Campionilor cu gruparea de pe Santiago Bernabeu, în 2014 şi 2022.

Tehnicianul italian şi-a prelungit în această iarnă contractul cu clubul spaniol până în iunie 2026, scrie Agerpres.

Real Madrid se află pe primul loc în LaLiga, la șapte puncte distanță de Girona (locul 2). Echipa este aproape și de calificarea în sferturile Champions League, după ce s-a impus cu 1-0 în manșa tur a „dublei” cu RB Leipzig.