Australianca ​Sam Kerr, una dintre cele mai cunoscute fotbaliste la nivel mondial, va fi judecată în Marea Britanie pentru ultraj cu caracter rasist asupra unui poliţist, o acuzaţie pentru care a pledat nevinovată, au anunţat, luni, surse judiciare, citate de AFP.

Samantha KerrFoto: David Klein / AP / Profimedia

Sam Kerr a pledat nevinovată la acuzația de ultraj cu caracter rasist asupra unui poliţist

Faptele sunt mai vechi şi datează din 30 ianuarie anul trecut de la Twickenham, periferia sud-vestului Londrei, a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei metropolitane. Faptele s-au produs în momentul în care un agent de poliţie a intervenit într-un litigiu privind tariful unei curse de taxi, a mai spus acesta.

Fotbalistă la Chelsea, Sam Kerr (30 de ani) va fi judecată în februarie 2025. Ea este acuzată de comportament „ameninţător, ofensator şi insultător”, capete de acuzare pentru care riscă o amendă sau o pedeapsă cu închisoarea dacă infracţiunea este dovedită.

Directorul general al Federaţiei australiene de fotbal, James Johnson, a descris aceste acuzaţii „preocupante şi foarte serioase”.

„Este vorba de rasism şi în sportul nostru nu trebuie să existe rasism”, a adăugat directorul Football Australia, subliniind totodată că Sam Kerr „are drepturi în procedură”.

Selecţionerul echipei feminine a Australiei, Tony Gustavsson, s-a declarat, la rândul său, „surprins” şi în imposibilitate de „a comenta infracţiunea, întrucât este vorba de o anchetă judiciară în curs”.

Operată pentru o accidentare gravă la ligamentul încrucişat de la genunchiul drept, la începutul lunii ianuarie, suferită în Maroc, jucătoarea se află în recuperare după intervenţie, dar continuarea sezonului şi în special Jocurile Olimpice de la Paris sunt compromise.

Sam Kerr, care joacă la Chelsea din sezonul 2019-2020, a cucerit cu echipa londoneză patru titluri de campioană a Angliei, trei Cupe ale Angliei şi două Cupe ale Ligii, scrie Agerpres.

Kerr este cea mai bună marcatoare din istoria naționalei Australiei, cu 69 de goluri în 128 de selecții.