FIFA se opune propunerii International Football Association Board (IFAB) pentru introducerea „cartonașului albastru” în fotbal, a declarat președintele Gianni Infantino, potrivit Reuters.

Cartonasul albastru va aparea in fotbalFoto: Bernd Feil/M.i.S. / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Selecționerul Edi Iordănescu și regula pe care nu vrea să o vadă în fotbal: „O inepție”

Cartonașul albastru nu va fi introdus în fotbalul profesionist, spune FIFA

Șeful FIFA a precizat că nu a fost la curent cu această idee înainte ca ea să ajungă în atenția opiniei publice.

Propunerea organismului de reglementare a fotbalului de a introduce „cartonașul albastru” a fost discutată cu FIFA la Adunarea Generală Anuală a IFAB, care a avut loc în Scoția.

Acest cartonaș oferă arbitrilor puterea de a elimina jucătorii pentru 10 minute pentru proteste sau pentru comiterea de faulturi cinice.

„Nu se vor folosi cartonașe albastre la nivel de elită. Acesta este un subiect inexistent pentru noi. FIFA se opune complet cartonașelor albastre.

În calitate de președinte al FIFA, nu am fost la curent cu acest subiect. Cred că FIFA are un cuvânt de spus în IFAB. Dacă vreți un titlu, acela este 'cartonaș roșu pentru cartonașul albastru'.

Suntem întotdeauna deschiși să analizăm idei și propuneri. Dar, odată ce te uiți la ele, trebuie să protejezi și esența și tradiția jocului. Cartonașul albastru nu va exista” - Gianni Infantino, președintele FIFA.