​Rămasă fără Luciano Spalletti, antrenorul care a readus titlul după o pauză de 33 de ani, Napoli este aproape de o nouă schimbare pe banca tehnică, după două încercări nereușite în acest sezon.

Napoli, campioana ItalieiFoto: Alessandro Garofalo / AP / Profimedia

Walter Mazzarri, aproape de o demitere la Napoli – Francesco Calzona, următorul antrenor

Situație complicată la Napoli, înaintea partidei din Champions League cu FC Barcelona.

Echipa lui De Laurentiis se află într-o perioadă nefastă în Serie A, iar remiza cu Genoa din weekend a agravat criza campioanei en-titre, scrie Mundo Deportivo.

Plecarea lui Luciano Spalletti vara trecută a lăsat echipa fără un adevărat lider pe banca tehnică, iar Napoli va avea al treilea antrenor din acest sezon.

Aflată pe locul al nouălea cu 36 de puncte, cu 27 mai puțin decât liderul Inter, Napoli se află la 9 puncte distanță de ultimul loc de Champions League, ocupat de Atalanta.

Nici Rudi Garcia (iulie-noiembrie) și nici Walter Mazzarri (noiembrie-prezent) nu au reușit să ducă echipa aproape de performanțele de anul trecut, iar De Laurentiis ar putea produce un șoc chiar înaintea partidei cu Barcelona.

Potrivit presei italiene, Francesco Calzona ar urma să preia Napoli, în paralel cu funcția de selecționer al Slovaciei, urmând să ocupe ambele posturi până în vară.

În vârstă de 55 de ani, Calzona a mai lucrat de două ori în staff-ul celor de la Napoli, ultima dată în sezonul 2021-2022, de unde a plecat la echipa națională a Slovaciei.