Roberto De Zerbi este unul dintre antrenorii care au impresionat Europa odată cu venirea sa la Brighton. Acesta a dus echipa din Premier League în premieră în cupele europene, iar acum Barcelona îl vede drept posibil înlocuitor al lui Xavi.

Roberto De Zerbi Foto: Chris Foxwell / imago sportfotodienst / Profimedia

Conducerea Barcelonei se interesează de situația lui Roberto De Zerbi, antrenorul lui Brighton

Xavi Hernandez a anunțat deja că va pleca de la Barcelona la finalul acestui sezon, iar conducerea clubului catalan ia în calcul mai multe variante pentru înlocuirea celui care a scris istorie din postura de jucător pe Camp Nou.

Una dintre ele este italianul Roberto De Zerbi, cel care a fost jucător la CFR Cluj în perioada 2010-2012.

Italianul în vârstă de 44 de ani a preluat-o pe Brighton în septembrie 2022, iar în primul său sezon a reușit să ducă echipa în premieră în grupele unei competiții europene.

Acum, spaniolii de la Sport.es scriu că acesta este printre favoriții conducerii Barcelonei pentru postul de antrenor principal, el având contract cu Brighton până în vara anului 2026.

Mai mult decât atât, clauza de reziliere a lui De Zerbi este de 15 milioane de euro, un aspect care o încurcă puțin pe Barcelona, în contextul problemelor de ordin financiar cu care se confruntă clubul.

Până să ajungă să o pregătească pe Brighton, Roberto De Zerbi le-a mai antrenat pe Darfo Boario, Foggia, Palermo, Benevento, Sassuolo și Șahtior Donețk.