Paris Saint Germain este cu un pas în sferturile UEFA Champions League, după ce s-a impus în prima manșă a optimilor cu Real Sociedad, scor 2-0.

Kylian Mbappe, PSGFoto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Kylian Mbappe, primul jucător din istorie care marchează în 10 meciuri consecutive pe teren propriu în Liga Campionilor

Situația lui Kylian Mbappe este una incertă, având în vedere faptul că înțelegerea sa cu Paris Saint Germain expiră la finalul acestui sezon.

Chiar și așa, francezul este concentrat pe obiectivele echipei, lucru demonstrat și în partida din optimile Ligii Campionilor, cu Real Sociedad.

Titular în partida de pe Parc des Princes, atacantul francez în vârstă de 25 de ani a deschis scorul în minutul 58 și a ajuns la 44 de goluri marcate în 66 de meciuri la PSG din UEFA Champions League.

Mai mult decât atât, Mbappe a fost aproape de a dubla avantajul echipei sale cu un eurogol.

Cu reușita de miercuri seară, Kylian Mbappe a devenit primul fotbalist din istoria UEFA Champions League care înscrie în 10 meciuri consecutive pe teren propriu și care începe aceste partide ca titular.

Cotat la 180 de milioane de euro, Mbappe este dorit de Real Madrid, care speră ca acesta să meargă din vară pe Santiago Bernabeu din postura de jucător liber de contract.

Vârful francez are însă și o ofertă pe masă de a continua la Paris Saint Germain. Gruparea de pe Parc des Princes i-a propus lui Mbappe un contract pe doi ani, cu un salariu anual de 80 de milioane de euro.