Dani Alves, care a fost acuzat că a violat o tânără într-un club de noapte din Barcelona în decembrie 2022, a afirmat că aceasta „ar fi putut pleca în orice moment, dacă ar fi vrut”. Procesul fostului mare fotbalist brazilian a ajuns miercuri la final, iar verdictul este aşteptat în 30 de zile.

​Dani AlvesFoto: Europa Press/D.Zorrakino. Pool / Zuma Press / Profimedia

Dani Alves neagă acuzațiile de viol: „Nu mi-a spus că nu vrea să facă sex”

Alves, care se află în arest preventiv de peste un an şi neagă acuzaţiile, este acuzat că a violat-o pe tânără într-o toaletă VIP din clubul Sutton din Barcelona în noaptea de 30-31 decembrie 2022.

În timpul unei depoziţii de 15 minute în faţa tribunalului din Barcelona, fostul fundaş a izbucnit în plâns, a spus că nu este un om violent și a afirmat că „lumea lui s-a prăbușit” când a citit în presă că a fost acuzat de viol.

„Trebuia doar să mâncăm, dar masa a durat mai mult la Taberna del Clínic. M-am întâlnit cu prietenii mei. A durat până la ora 1 dimineaţa. Am comandat cinci sticle de vin şi o sticlă de whisky japonez. Eu am băut două sticle de vin şi un pahar de whisky.

După ce am plecat de la restaurant, am mers la Nuba, unde am băut gin tonic. Când am plecat, am luat maşina din parcare, cu prietenul meu Bruno la volan, pentru că eu băusem mult şi nu puteam să conduc.

După Nuba, am mers la Sutton cu Bruno. Am ajuns în jurul orei 2.30 dimineaţa. Am fost dus la masa 6. Nu am cerut în mod special masa 6. Am cerut să mă mut la masa 7, fără nicio problemă. Există o singură toaletă la masa 6. Sunt client la Sutton şi, ori de câte ori acea masă este disponibilă, nu trebuie să mă duc prin tot clubul pentru a ajunge la toaletă.

Am început să bem şi să dansăm cu Bruno. Au venit două fete şi au dansat. Apoi au invitat trei fete, pe reclamantă şi pe prietenele ei. Nu s-au simţit deloc stânjenite. Au sosit şi au început să ne salute. A început o conversaţie. Cred că ştiau cine eram. Şi-a pus mâna la spatele meu şi a început să mă atingă. Dansam, interacţionam. Eram mai apropiaţi, a început să danseze mai aproape de mine. A fost un dans tipic de discotecă.

A spus da pentru a merge la baie, nu a trebuit să insist. Am aşteptat o vreme, crezând că nu va veni, că nu vrea. Iar când am deschis uşa, aproape că m-am lovit de ea. S-a aşezat în genunchi în faţa mea şi a început să îmi facă sex oral. Mi-am dat jos pantalonii şi m-am aşezat pe toaletă. Felaţia a durat practic tot timpul. Apoi s-a aşezat în faţa picioarelor mele (...) Am ejaculat în afară.

În niciun moment nu mi-a spus că nu vrea sau altceva. Nu am pălmuit-o, nu am aruncat-o la pământ. Nu sunt un bărbat violent. Ea nu mi-a spus că nu vrea să facă sex.

Când am plecat de la discotecă, băusem prea mult. Soţia mea dormea (...) Apoi am aflat din presă că am fost acuzat de viol. Lumea s-a prăbuşit. M-am trezit practic ruinat pentru că mi-au blocat contul din Brazilia şi mi-au rupt toate contractele” - Dani Alves, citat de News.ro.

Procurorul de caz a afirmat că tânăra a făcut „atât cât a putut”: „Dacă la un moment dat, victima a spus 'nu, ajunge', atunci înseamnă 'nu, ajunge'. Domnul Alves nu putea continua dacă victima nu şi-a dat acordul”.

Joana Sanz, partenera fostului star de la FC Barcelona şi PSG, a depus marți marturie: „A venit acasă foarte beat, mirosea a alcool. S-a izbit de dulap şi s-a prăbuşit pe pat. Nu merita să vorbesc cu el în starea în care se afla, era mai bine să amânăm până a doua zi. Pe WhatsApp, l-am întrebat dacă vine la cină, iar el a spus că nu. Ultimul mesaj a fost trimis în jurul orei 23:00”.

De știut:

  • Dani Alves riscă o pedeapsă de până la nouă ani de închisoare. Brazilianul ar trebui să plătească și o despăgubire de 150.000 de euro pentru victimă.
  • În vârstă de 40 de ani, fostul internațional brazilian a adunat 118 selecții și 8 goluri pentru Selecao. El a jucat de-a lungul carierei pentru Juazeiro, Bahia, Sevilla, Barcelona, Juventus, PSG, Sao Paulo și UNAM și a cucerit 43 de titluri.