Nigeria și Coasta de Fildeș (gazdă a competiției) se vor duela în finala Cupei Africii pe Națiuni, după ce au trecut cu emoții de Africa de Sud, respectiv RD Congo.

Sebastien HallerFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nigeria - Coasta de Fildeș, în finala Cupei Africii pe Națiuni

În prima semifinală, la Bouake, Nigeria a învins Africa de Sud (4-2 la loviturile de departajare / scorul a fost 1-1 după 90 și 120 de minute).

Nigeria a deschis scorul prin William Troost-Ekong ('67, penalty), iar Africa de Sud a egalat prin Teboho Mokoena ('89, penalty).

La loviturile de departajare, Nigeria a punctat prin Moffi, Omeruo, Troost-Ekong și Iheanacho (Aina a ratat), iar Africa de Sud a punctat prin Mayambela și Mvala (Nwabali a apărat șuturile trase de Mokoena și Makgopa).

Pe Stade Alassane Ouattara din Ebimpe, în a doua semifinală, Coasta de Fildeș a trecut cu 1-0 de Republica Democrată Congo.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Sebastien Haller ('65). Atacantul Borussiei Dortmund a ratat alte două ocazii mari.

De știut:

  • Finala dintre Nigeria și Coasta de Fildeș va avea loc duminică, 11 februarie, de la ora 22:00. Meciul se va juca pe Stade Alassane Ouattara din Ebimpe (Abidjan).
  • Aceasta va fi a opta finală în CAN pentru Nigeria. „Super Vulturii” au cucerit titlul continental în 1980, 1994 și 2013.
  • Coasta de Fildeș va juca pentru a cincea oară într-o finală de CAN (a câștigat trofeul în 1992 și 2015. „Elefanții” au pierdut în ultimul act la edițiile din 2006 și 2012).