Iordania a produs marea surpriză în semifinalele Cupei Asiei, reușind să învingă pentru prima dată în istorie Coreea de Sud, scor 2-0 și să se califice în marea finală.

Minge de fotbalFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Iordania învinge Coreea de Sud și se califică în finala Cupei Asiei

Cu doar două calificări în sferturi în istorie, Iordania a eliminat mult mai titrata Coreea de Sud și s-a calificat în finala Cupei Asiei.

În partida disputată pe Ahmad bin Ali Stadium din Al Rayyan, iordanienii au deschis scorul în minutul 53 prin Yazan Al Naimat.

În minutul 66, Mousa Al-Tamari, mijlocașul celor de la Montpellier, marca pentru 2-0, iar Iordania provoca supriza zilei la Cupa Asiei.

În comparație cu Coreea de Sud, de două ori câștigătoare a trofeului și cu o valoare a lotului de 193 milioane de euro, echipa Iordaniei nu ajunge nici măcar la 14 milioane de euro.

Aproape jumătate din valoarea lotului este reprezentată de marcatorul golului secund, Mousa Al-Tamari, evaluat la 6 milioane de euro.

În finală, Iordania va întâlni câștigătoarea dintre Iran și Qatar. Dacă primii au trei trofee în palmares, qatarezii sunt campionii ultimei ediții disputate în 2019.