Horațiu Moldovan a prins transferul carierei și a fost cumpărat de Atletico Madrid pentru suma de 800.000 de euro. Portarul român va purta tricoul cu numărul 1 și se va lupta pentru postul de titular cu Jan Oblak.

​​Horațiu MoldovanFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> ​Rapid l-a înlocuit pe Horațiu Moldovan cu portarul campioanei României

Horațiu Moldovan, al treilea fotbalist român care va îmbrăca tricoul lui Atletico Madrid

După ce a ajuns la 102 meciuri în SuperLiga României, Horațiu Moldovan a prins transferul carierei și a fost transferat de Atletico Madrid pentru suma de 800.000 de euro, reprezentând clauza sa de reziliere la Rapid.

Ajuns la vârsta de 26 ani, Moldovan, care este și titularul din poarta echipei naționale de fotbal a României, a fost prezentat oficial miercuri la gruparea din Madrid, iar spaniolii i-au oferit tricoul cu numărul 1.

La prezentarea oficială de la stadionul Civitas Metropolitano, madrilenii au afișat un mesaj în limba română pentru portarul naționalei României.

„Bine ai venit, Horațiu Moldovan!” - au scris cei de la Atletico.

Cotat la 2.6 milioane de euro, Moldovan se va lupta pentru postul de titular cu veteranul Jan Oblak (numărul 13), care cel mai probabil îi va fi adversar României la Campionatul European din Germania.

Atletico Madrid va juca pe data de 25 ianuarie în Cupa Spaniei, cu Sevilla, iar 3 zile mai târziu va primi vizita Valenciei.

De știut:

  • Horațiu Moldovan va fi al treilea fotbalist român care va îmbrăca tricoul celor de la Atletico Madrid, după Daniel Prodan (1996-1998 / 44 de prezențe) și Cosmin Contra (2002-2005 / 41 de prezențe pentru Atletico).
  • Conform Transfemarkt, Moldovan are în prezent o cotă de piață de €2,60 milioane.
  • De-a lungul timpului, Horațiu a fost legitimat la echipele CFR Cluj, Hermannstadt, Energeticianul, Ripensia Timișoara, Sepsi OSK, UTA Arad și Rapid.