Real Madrid a cucerit cea de-a 13-a Supercupă a Spaniei, după un meci dominat categoric în fața rivalei FC Barcelona disputat în Arabia Saudită și încheiat cu scorul de 4-1.

El Clasico: Barcelona vs Real MadridFoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Real Madrid – FC Barcelona 4-1, în finala Supercupei Spaniei

Formația antrenată de Carlo Ancelotti a început excelent partida de la Riad, iar Vinicius Junior a deschis scorul după doar șapte minute, scăpat singur cu Pena.

Real Madrid s-a distanțat în minutul 10, iar Vinicius a reușit dubla după o nouă greșeală în apărarea catalanilor.

Barcelona a revenit în joc abia în minutul 33, când golgheterul Lewandowski a redus din diferență cu un voleu de la marginea careului.

La pauză diferența a fost tot de două goluri, iar omul meciului, Vinicius Junior, a făcut hat-trick-ul din lovitură de la 11 metri.

Rodrygo și-a trecut și el numele pe tabelă în minutul 64, iar finalul a găsit-o pe Barcelona în inferioritate numerică, după eliminarea lui Araujo.

Principalele momente ale partidei:

Min 90: Fluier final. Real Madrid este Supercampioana Spaniei.

Min 71: Barcelona rămâne în inferioritate numerică. Araujo primește al doilea cartonaș galben pentru o intrare tare la Vinicius.

Min 64: GOOOL Real Madrid. Rodrygo își trece și el numele pe lista marcatorilor cu un șut din interiorul careului, după o respingere greșită a lui Kounde.

Min 46: S-a reluat partida de la Riad.

Min 45+5: Fluier final al primei reprize.

Min 39: GOOOL Real Madrid. Vinicius Junior reușește hat-trick-ul de la punctul cu var.

Min 37: Penalti pentru Real Madrid, după o împingere a lui Araujo asupra lui Vinicius.

Min 33: GOOOL Barcelona. Robert Lewandowski reduce din diferență cu un șut puternic din voleu de la marginea careului, în urma unei faze prelungite de atac.

Min 28: Lunin respinge șutul din unghi al lui Ferran Torres.

Min 10: GOOOL Real Madrid. Vinicius reușește dubla cu o finalizare de la marginea careului mic, din centrarea lui Rodrygo.

Min 7: GOOOL Real Madrid. Vinicius Junior scapă singur după o pasă a lui Bellingham, îl driblează pe Pena și înscrie în poarta goală.

Min 5: Ocazie mare pentru Barcelona. Ferran Torres ratează o mare oportunitate de a deschide scorul, după o centrare din dreapta.

Min 1: A început partida de la Riad.

Echipele de start:

Real Madrid: 13. Lunin – 2. Carvajal, 22. Rudiger, 6. Nacho (c), 23. Mendy – 15. Valverde, 18. Tchouameni, 8. Kroos – 11. Rodrygo, 5. Bellingham, 7. Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti.

FC Barcelona: 13. Pena – 23. Kounde, 4. Araujo, 15. Christensen, 3. Balde – 20. Roberto (c), 22. Gundogan, 21. de Jong – 8. Pedri, 9. Lewandowski, 7. Torres. Antrenor: Xavi Hernandez.

Finala Supercupei Spaniei se dispută pe KSU Stadium din Riad și îl are la centru pe arbitrul Jose Luis Munuera Montero.

Catalanii dețin recordul de trofee – 14, ultimul câștigat chiar anul trecut, în timp ce Real Madrid are în palmares cu două mai puțin.