FC Barcelona s-a calificat în finala Supercupei Spaniei după 2-0 cu Osasuna, dar în ultimul act nu va putea conta pe Raphinha în confruntarea cu rivalii de la Real Madrid.

Raphinha (dreapta), in tricoul BarceloneiFoto: Christopher Trim/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

FC Barcelona l-a pierdut pe Raphinha înainte de El Clasico

Testele medicale la care a fost supus Raphinha au arătat vineri că brazilianul suferă de o accidentare musculară la bicepsul femural al piciorului stâng și nu va putea juca în finala de duminică, anunță Marca.

Conform anunțului celor de la Barcelona, diagnosticul inițial pus la Riad a fost confirmat, iar jucătorul va lipsi de pe teren câteva săptămâni.

Raphinha a simțit dureri în prima repriză a partidei cu Osasuna, din semifinalele Supercupei Spaniei, fiind înlocuit înainte de pauză cu Lamine Yamal, autorul celui de-al doilea gol.

Internaționalul brazilian în vârstă de 27 de ani a fost un element important în acest sezon în angrenajul lui Xavi pe postul de extremă dreapta, cu 20 de prezențe.

În El Clasico de peste două zile, antrenorul are mai multe opțiuni pentru înlocuirea sa: titularizarea lui Lamine Yamal, mutarea lui Ferran Torres sau un sistem cu patru mijlocași.

Finala SuperCupei Spaniei dintre Real Madrid și FC Barcelona se va disputa pe KSU Stadium din Riad, duminică de la ora 21:00.