Marc Overmars a fost suspendat din toate activitățile legate de fotbal, după ce a trimis imagini cu caracter sexual unor colege, a anunţat miercuri Federaţia olandeză de fotbal (KNVB).

Marc OvermarsFoto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Marc Overmars, interzis din fotbal - A fost implicat într-un scandal cu conotaţii sexuale

Suspendat inițial doar în Olanda, Overmars a fost supus aceloraşi sancţiuni la nivel mondial de către FIFA.

Overmars a fost interzis în noiembrie 2023 din toate activităţile legate de fotbalul olandez timp de un an, după ce a trimis fotografii şi videoclipuri cu caracter sexual unor angajate în perioada în care era director sportiv al lui Ajax Amsterdam.

El a demisionat din funcţie în februarie 2022, după ce a recunoscut că a trimis o „serie de mesaje nepotrivite” unora dintre colegele sale şi a declarat că îi este „ruşine” de comportamentul său.

O lună mai târziu, însă, a fost numit director tehnic al clubului belgian Royal Antwerp. Tribunalul sportiv olandez (ISR) a decis să îi interzică fostului jucător să ocupe orice funcţie în cadrul unei organizaţii afiliate la Federaţia Olandeză de Fotbal timp de doi ani, dintre care unul cu suspendare.

„KNVB este obligată să împărtăşească această sancţiune cu Comisia de Disciplină a FIFA. Aceasta decide apoi dacă această sancţiune trebuie să fie impusă şi la nivel internaţional. Acest lucru a fost făcut acum, iar Comisia de Disciplină a decis să extindă sancţiunea”, a declarat miercuri Federaţia olandeză de fotbal, într-un interviu pentru AFP.

Marc Overmars era director sportiv al clubului Ajax din 2012 şi jucase un rol în succesele recente ale clubului din Amsterdam, în special în semifinala Ligii Campionilor Europeni din 2019 şi finala Europa League din 2017.

Fotbalist renumit din anii 1990, Marc Overmars a ridicat cel mai prestigios trofeu al cluburilor europene cu Ajax, în 1995. De asemenea, el a câştigat trei titluri de campion al Olandei. Transferat la Arsenal în Anglia, a câştigat titlul de campion în Premier League în 1998, înainte de a fi vândut la Barcelona în 2000.

Cu echipa naţională a Olandei, a jucat la Cupa Mondială din 1994 şi 1998, scrie News.ro.