Radu Drăgușin a marcat golul prin care Genoa a obținut un punct din meciul cu Inter Milano, scor 1-1, în etapa a 18-a din Serie A. Prestația fundașului român a fost apreciată de presa din Italia, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa.

Radu DragusinFoto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Radu Drăgușin a marcat împotriva liderului din Serie A - Rezultatele zilei

Radu Drăgușin, printre cei mai buni jucători în Genoa - Inter

Eurosport Italia i-a acordat nota 7 lui Drăgușin, cea mai mare din acest meci (la egalitate cu islandezul Gudmundsson): „A închis zonele sale perfect, utilizându-și foarte bine corpul. A marcat un gol important. A fost factorul decisiv al meciului”.

Site-ul de specialitate Sofascore i-a acordat românului nota 7,7. Drăgușin a bifat 40 de pase (din 42 de încercări), a câștigat 6 dueluri din 10 și a atins mingea de 56 de ori.

De asemenea, TuttoMercatoWeb vorbește despre „recordul” bifat de român în acest meci: „Drăgușin a doborât un record. Când totul indica spre 1-0 la pauză, centrarea lui Gudmundsson din corner a venit și, cu o execuție rapidă, Drăgușin a făcut 1-1, grație și unei reacții reproșabile a lui Sommer. Fundașul român a marcat, acesta fiind primul gol încasat de Inter din corner, în acest sezon”.

Golul lui Drăguşin a întrerupt seria de invincibilitate a portarului Yann Sommer în Serie A, care dura de 475 de minute (de la golul marcat de Dusan Vlahovic în Juventus-Inter, meci din etapa a 13-a).

*Golul lui Radu Drăgușin poate fi văzut la 01:30

Radu Drăgușin, aproape de un transfer la Tottenham

După meci, Fabrizio Romano a vorbit despre interesul lui Tottenham pentru Drăgușin, celebrul jurnalist afirmând că antrenorul Ange Postecoglou și-l dorește pe român și acesta ar fi mai ușor de transferat decât Todibo (fundașul lui Nice).

Drăgușin a oferit o primă reacție după ce a înscris un gol foarte important în meciul cu Inter.

„O seară în care am dat totul pe teren. Știam că este foarte greu, dar am dat totul și până la urmă am adus acasă un punct. Acasă totul pare mai usor, pentru ca avem oamenii nostri care ne împing. Poate avem un impuls în plus. Nu știu (n.r. despre viitorul său la Genoa), va trebui să vedem, dar vom ajunge la o înțelegere” - Radu Drăgușin, citat de TuttoMercatoWeb.

De știut:

  • Cota lui Drăgușin a crescut considerabil în ultima jumătate de sezon. Dacă în vară era evaluat la 8 milioane de euro, iar în luna octombrie la 10, acum Transfermarkt îl poziționează la 20 de milioane de euro.
  • Două goluri și o pasă decisivă a bifat Radu Drăgușin în cele 21 de meciuri jucate pentru Genoa în acest sezon.