Lovit cu pumnul chiar pe teren la finalul partidei dintre Ankaragucu și Rizespor, arbitrul turc Halil Umut Meler susține că nu îl va ierta pe cel care l-a agresat, la mai bine de o săptămână de la incident.

Arbitrul Halil Umut MelerFoto: Emin Sansar / AFP / Profimedia

Arbitrul turc Halil Umut Meler, decis să nu îl ierte pe Faruk Koca

Koca a intrat în fugă pe teren şi l-a atacat pe Meler după ce echipa sa a primit golul egalizator în minutul 90+7 la meciul din Super Lig cu Caykur Rizespor, scor 1-1.

Meler, care a suferit răni, inclusiv o fractură minoră, a părăsit miercuri spitalul cu un ochi tumefiat.

„Persoana care a făcut acest lucru m-a lovit cu pumnul, m-am prăbuşit şi am căzut la pământ. Dar loviturile date când eram la pământ sunt ceva ce nu voi uita niciodată pentru tot restul vieţii mele. De aceea, în conştiinţă, nu voi ierta niciodată.

Nu voi ierta în niciun fel, nu-i voi ierta niciodată pe cei care au făcut-o sau pe cei care au provocat acest lucru. Spun asta în mod expres, nu îi voi ierta pe cei care au provocat sau pe cei care au făcut asta.” – a declarat Meler, pentru BBC.

Ministrul justiţiei, Yilmaz Tunc, a declarat că Faruk Koca şi alte două persoane au fost arestaţi după ce procurorii au luat declaraţii, iar pentru alţi trei suspecţi a fost impusă o decizie de control judiciar.

Koca a primit, de asemenea, o interdicţie permanentă din partea Federaţiei Turce de Fotbal (TFF), în timp ce Ankaragucu a fost amendată cu două milioane de lire turcești (54.000 de lire sterline) şi i s-a ordonat să joace cinci meciuri pe teren propriu fără suporteri.

Ulterior, Koca a emis un comunicat prin intermediul Ankaragucu, în care a anunţat că a demisionat din funcţia de preşedinte al clubului şi a prezentat scuze pentru acţiunile sale, spunând că se simte „foarte jenat” pentru „incidentul grav” pe care l-a provocat.

Meler oficiază în Superliga turcă din 2015 şi oficiază meciuri internaţionale pentru FIFA.

„Nimeni nu ar trebui să-i provoace [pe arbitri]. Toată lumea îşi face treaba. Se spune că problema este lipsa de educaţie. Nu, există o pregătire în arbitraj care nu este disponibilă în companiile corporatiste. De aceea cred că arbitrii ar trebui să fie încurajaţi. Cred că sunt şi ei sătui de unele lucruri. Mereu spunem: presiune, presiune. Nu numai eu, au şi ei o familie” – a declarat arbitrul, conform News.ro.