Programul fotbaliștilor este din ce în ce mai aglomerat, după ce FIFA a anunțat că în anul 2025 va avea loc prima ediție a Super Mondialului Cluburilor, iar vestea a fost comentată și de Bernardo Silva, jucătorul lui Manchester City.

Bernardo Silva, Manchester CityFoto: Nigel Keene / AFP / Profimedia

>> Revenire importantă în tabăra celor de la Manchester City

Fotbaliștii nu au voie să se plângă de programul încărcat - Bernardo Silva: „Câștigăm mulți bani”

Portughezul a afirmat că numărul de meciuri pe care trebuie să le joace este „o nebunie”, dar acesta spune că fotbaliștii nu se pot plânge pentru că au salarii foarte mari.

„Numărul de meciuri pe care le avem în zilele noastre este un pic nebunesc, mai ales că jucătorii nu au timp de odihnă. Riscul de accidentare a crescut destul de mult.

Nu am fost consultaţi, dar încercăm să ne facem treaba, să ne reprezentăm cluburile în cel mai bun mod posibil, precum şi pe cei care ne plătesc salariile şi pe fanii care ne susţin.

În cele din urmă nu ne putem plânge pentru că noi câştigăm mulţi bani, dar, în opinia mea, pentru oamenii care iubesc jocul şi sunt distraţi de joc, dacă vom avea atâtea meciuri atât de mult timp, în cele din urmă meciurile îşi vor pierde energia şi intensitatea” - Bernardo Silva.

Pep Guardiola: „Este foarte greu, mai ales pentru jucători”

Manchester City (campioana Europei) va juca în semifinalele Cupei Mondiale a Cluburilor cu Urawa Red Diamonds (campioana Asiei). Și Pep Guardiola, antrenorul câștigătoarei Champions League, a vorbit despre noua competiție FIFA.

„Nu sunt împotriva noilor competiţii. Sunt împotriva lipsei de timp pentru a recupera de la un an la altul. De asta mă plâng tot timpul. Pentru mine nu contează să joc la fiecare trei zile, şase zile, şapte zile. Este în regulă.

Dar este foarte greu să termini sezonul şi apoi în trei săptămâni să reîncepi din nou şi să mergi în Asia, pentru a fi stabil din punct de vedere financiar, sau în Statele Unite.

Este foarte, foarte greu, pentru noi şi mai ales pentru jucători. Pentru mine, lucrurile ar trebui să se schimbe. Dar cum să te schimbi când, după ce termini sezonul, te duci în Statele Unite pentru a juca o altă competiţie? Aceasta este problema” - Pep Guardiola.

Cupa Mondială a Cluburilor se va disputa o dată la patru ani

FIFA a publicat duminică detalii despre prima ediție a Super Mondialului Cluburilor, care va avea loc în 2025, competiție la care vor lua startul 32 de echipe.

Turneul va avea loc între 15 iunie și 13 iulie 2025 în Statele Unite ale Americii și se va disputa o dată la patru ani, anterior Cupelor Mondiale, scrie Marca.

Noul format înlocuiește vechea Cupă a Confederațiilor, fiind deja stabilite criteriile de calificare pentru prima ediție.

În cazul echipelor europene, se vor lua în calcul rezultatele fiecărui club din ultimii patru ani de Champions League. La turneul din 2025 sunt calificate deja Chelsea, Real Madrid și Manchester City, alături de care va evolua câștigătoarea din acest sezon.

Europa are alocate 12 locuri, restul echipelor urmând să se decidă în funcție de clasamentul UEFA.

Pentru America de Sud sunt calificate Palmeiras, Flamengo și Fluminense, câștigătoarele ultimelor trei ediții ale Cupei Libertadores, la care se va adăuga învingătoarea din 2024, plus două echipe din clasamentul Conmebol.

FIFA a aprobat de asemenea transformarea actualei Cupe Mondiale a Cluburilor în Cupa Intercontinentală, competiție care se va desfășura anual, care va debuta la finalul anului 2024.