​După ce România a învins Elveția și s-a calificat pe primul loc în grupă la Campionatul European de Fotbal - Euro 2024, premierul Marcel Ciolacu a spus că este momentul ca și Guvernul să se implice direct în finanțarea Academiilor de fotbal.

Marcel CiolacuFoto: Marcel Ciolacu / Facebook
  • „Echipa României a reușit să învingă aseara pe Arena Națională și să se situeze pe primul loc în grupă.
  • Cred că a venit momentul să ne asumăm ca și statul roman, ca și Guvernul României să se implice direct în finanțarea Academiilor de fotbal.
  • Dacă actuala Națională ne-a redeschis o speranță în ceea ce privește fotbalul românesc, cred că și statul român și Guvernul are datoria de a veni alături de cluburile care au investit până acum în Academiile de fotbal alături de Federația Româna de Fotbal ca să creăm o bază cât mai solidă și o perspectivă cât mai clară pentru viitorul fotbalului românesc.”, a declarat miercuri la Buzău premierul Marcel Ciolacu.

România a încheiat cu victorie preliminariile pentru Campionatul European din 2024. Într-o atmosferă de sărbătoare pe Arena Națională, tricolorii au învins Elveția, scor 1-0 și au câștigat Grupa I.

România ajunge după o pauză de opt ani de zile la Campionatul European de fotbal, iar calificarea va fi recompensată de UEFA cu o sumă importantă: aproximativ 10 milioane de euro.