Warren Zaïre-Emery a debutat în naționala Franței, după ce a fost titularizat de selecționerul Didier Deschamps în confruntarea cu Gibraltar, încheiată cu scorul de 14-0 pentru „les bleus”.

Warren Zaïre-Emery la naționala FranțeiFoto: Bruno Bebert / Bestimage / Profimedia Images

Warren Zaïre-Emery a marcat la debut pentru Franța în meciul cu Gibraltar, însă a ieșit accidentat de pe teren

Warren Zaïre-Emery este unul dintre tinerii de perspectivă din campionatul Franței.

Jucător al lui Paris Saint Germain, tânărul fotbalist a fost debutat de Christophe Galtier și este unul dintre preferații lui Luis Enrique, actualul antrenor al parizienilor.

Evoluțiile de excepție din campionat nu au trecut neobservate, iar Didier Deschamps l-a convocat la naționala de seniori, unde Warren Zaïre-Emery a scris istorie în primul său meci.

Deschamps l-a introdus încă din primul minut în confruntarea cu Gibraltar, acesta devenind cel mai tânăr debutant din ultimii 100 de ani din naționala Franței, la 17 ani, 8 luni și 11 zile.

Mai mult decât atât, jucătorul lui Paris Saint Germain a marcat după doar 16 minute, însă a ieșit accidentat de pe teren, după ce la faza golului a fost lovit de Santos la glezna dreaptă.

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Warren Zaïre-Emery nu va mai juca în anul 2023 și va fi disponibil începând cu startul anului 2024.

În cele 15 apariții din acest sezon (Ligue 1 și UEFA Champions League), tânărul de 17 ani a marcat două goluri și a oferit 5 pase decisive.

50 de milioane de euro este cota de piață a acestuia, conform Transfermarkt.