După negocieri care au durat un an de zile, familia Glazer a decis să vândă 25% din acțiunile clubului Manchester United unuia dintre cei mai bogați britanici, iar acesta își pregătește deja strategia.

Sir Alex FergusonFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Sir Alex Ferguson, sfătuitorul noului acționar al lui Manchester United

Sir Jim Racliffe a încheiat recent un acord în valoare de 1,5 miliarde de euro cu familia Glazer pentru preluarea a 25% din Manchester United.

Miliardarul de la Ineos va prelua controlul asupra segmentului fotbalistic de pe Old Trafford și se va baza pe sfaturile și îndrumările lui Sir Alex Ferguson pentru revizuirea amplă a echipei, scrie Daily Mail.

Totodată, Ratcliffe va numi un nou director sportiv, iar favorit este scoțianul Dougie Freedman care în prezent ocupă aceeași funcție la Crystal Palace, un apropiat al lui Alex Ferguson.

United a avut o perioadă de declin după retragerea managerului scoțian din 2013, după 27 de ani petrecuți la cârma echipei.

„Diavolii” nu au mai reușit să câștige titlul în Premier League, deși au cheltuit peste 1 miliard de euro pe transferuri, iar în acest sezon parcursul este unul la fel de neconvingător.