Raphael Dwamena, fostul jucător al celor de la Levante și Real Zaragoza, a murit la vârsta de 28 de ani după ce s-a prăbușit pe teren în timpul unui meci și nu a mai putut fi salvat.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Raphael Dwamena a murit la vârsta de 28 de ani

O tragedie a avut loc sâmbătă, la meciul din Albania dintre Egnatia și Partizan.

Raphael Dwamena, jucătorul care a evoluat pentru Levante și Real Zaragoza, s-a prăbușit pe teren în minutul 24 al partidei și a murit la vârsta de 28 de ani, în ciuda eforturilor făcute de medicii prezenți la stadion.

Potrivit celor de la panorama.com, clubul la care evolua fotbalistul din Ghana cunoștea problemele pe care acesta le avea cu inima, însă a fost de acord ca Dwamena să joace, dar pe propria răspundere.

12 goluri în 12 meciuri avea Raphael Dwamena pentru cei de la Egnatia.

Aceasta a fost a doua oară când Dwamena s-a prăbușit pe teren. În 2021, când juca pentru echipa austriacă Blau-Weiss Linz, a avut o situație similară într-un meci din Cupa Austriei, dar a sfârșit prin a supraviețui.

Dwamena fusese diagnosticat cu probleme cardiace încă din anul 2017, pe când evolua la Austria Lustenau. Din ianuarie 2020, el avea implantat un dispozitiv cardiac pe care putea fi urmărită starea fotbalistului în timpul meciurilor disputate. Dwamena a mai avut un moment în care a leşinat pe teren, în octombrie 2021, în timpul unui meci al echipei sale, Blau Weiss Linz, anunță news.ro.