Meciul dintre Maccabi Haifa și Villarreal (faza grupelor din Europa League) a avut parte de un moment care s-a viralizat pe rețelele sociale. Doi dintre fotbaliștii oaspeților au boicotat minutul de reculegere ținut înainte de startul duelului de la Larnaca.

Jucatorii celor de la VillarrealFoto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

>> Război în Israel - Ziua 35. Toate evenimentele de vineri sunt LiveText pe HotNews.ro.

Aissa Mandi şi Ilias Akhomach au refuzat să participe la minutul de reculegere pe care cele două echipe l-au ținut înainte de startul partidei din Europa League.

Momentul respectiv a fost unul în semn de omagiu pentru victimele israeliene ale războiului cu Hamas.

Villarreal a participat doar cu nouă fotbaliști la centrul terenului la minutul de reculegere, Mandi și Akhomach refuzând să participe.

Aissa Mandi (32 de ani) s-a născut în Franța, la Châlons-en-Champagne, dar are cetățenie algeriană și joacă pentru naționala acestui stat din 2014.

De cealaltă parte, Ilias Akhomach Chakkour (19 ani) este născut în Spania, la Els Hostalets de Pierola, are origini marocane și chiar a jucat la un moment dat pentru naționala Under 15 a acestui stat (în 2018). În prezent însă el evoluează pentru Spania U21.

Conform jurnaliștilor de la AS, Villarreal anunțase înainte de startul partidei că delegația sa va respecta minutul de reculegere pentru toate victimele din conflictul israeliano-palestinian.

Partida s-a disputat fără spectatori, la Larnaca, Cipru, iar câștig de cauză a avut Villarreal, scor 2-1.

Cei nouă jucători de la Villarreal la minutul de reculegere din startul partidei

>> Europa League: Înfrângeri surprinzătoare pentru Liverpool, AS Roma și Ajax Amsterdam – Rezultatele zilei