Barcelona a suferit primul eșec din actuala ediție a Ligii Campionilor. Campioana Spaniei a pierdut duelul cu Șahtior Donețk, scor 1-0, iar antrenorul catalanilor nu s-a ferit de cuvinte la finalul partidei.

Xavi HernandezFoto: Michael Taeger / imago sportfotodienst / Profimedia

Barcelona a suferit prima înfrângere din actuala ediție a Ligii Campionilor

Barcelona avea nevoie de un punct în meciul cu Șahtior Donețk pentru a se califica în optimile UEFA Champions League, însă campioana Spaniei a pierdut inexplicabil în fața ucrainenilor.

Danylo Sikan a marcat unicul gol al partidei care s-a disputat la Hamburg, iar Barcelona a încercat mai bine de o repriză să revină în meci, fără rezultat însă.

La finalul meciului, Xavi Hernandez nu s-a ferit de cuvinte și a criticat jocul echipei sale.

„Suntem într-un moment foarte prost. Jucăm prost, nu știm ce să facem când avem mingea, nu știm să atacăm. E unul dintre cele mai proaste meciuri din ultimii ani. N-am reușit nimic. Suntem într-un moment prost, trebuie să acceptăm asta.

E o rușine, dar trebuie să mergem mai departe. Depindem doar de noi. Avem următorul meci acasă cu Porto, după care putem obține calificarea matematică. E o chestiune mentală, suntem blocați.

Luăm prea multe goluri. Cred că jucătorii nu trebuie să-și piardă încrederea. Trebuie să-și revină. Trebuie să revenim la dinamismul pe care l-am avut până de curând. Trebuie să recunoaștem că suntem într-o groapă și să ne revenim.

Nu mă gândesc la pauză, mă gândesc doar la cum să-mi recuperez jucătorii, cum să-i fac să se bucure iar de fotbal. Lucrul bun este că nu e nimic pierdut.” - a declarat antrenorul Barcelonei, potrivit MARCA.

Champions League, clasament Grupa H

1. FC Barcelona 9p / 4 mj

2. FC Porto 6p / 3 mj

3. Șahtior Donețk 6p / 4 mj

4. Royal Antwerp 0p / 3 mj.