Granada a întâlnit-o pe Arosa SC în primul tur al Cupei Spaniei. Formația din LaLiga s-a impus cu scorul de 3-0, însă nu s-a calificat în turul următor din cauza unei greșeli uriașe din partea clubului.

Granada, LaLigaFoto: David Aliaga/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Granada a fost descalificată din Cupa Spaniei - Arosa SC avansează în turul următor

Granada, echipă aflată în prezent pe locul 19 în LaLiga, a fost eliminată din Cupa Spaniei, cu toate că și-a câștigat meciul din primul tur, cu Arosa SC, scor 3-0.

Federația Spaniolă de Fotbal a anunțat marți că echipa a fost descalificată din Cupa Spaniei, ca urmare a unei erori din partea grupării andaluze.

Potrivit MARCA, oficialii clubului Arosa SC au sesizat faptul că Granada a folosit un portar de la echipa secundă, care nu ar fi trebuit să aibă drept de joc.

Este vorba despre Adrian Lopez, portar în vârstă de 24 de ani. Conform sursei citate, se încalcă regula potrivit căreia un jucător înregistrat la formația secundă poate fi utilizat de prima echipă în Cupă doar dacă are maximum 23 de ani.

Mai mult decât atât, Granada a fost amendată și cu suma de 6.000 de euro.

Gruparea din LaLiga are la dispoziție 10 zile pentru a face apel.

Un caz similar a mai avut loc în urmă cu 8 ani, când Real Madrid a fost la rândul ei descalificată din cupă pentru că l-a folosit pe Denis Cheryshev într-o confruntare cu Cadiz, rusul fiind suspendat pentru acel joc.