La doar 17 ani, Endrick, viitorul jucător al lui Real Madrid, a fost convocat în premieră la echipa națională de fotbal a Braziliei. Acesta are 47 de meciuri și 11 goluri în acest sezon pentru Palmeiras.

EndrickFoto: Marcello Zambrana / AP / Profimedia

Endrick a fost convocat la naționala Braziliei la doar 17 ani

Endrick este în prezent jucătorul celor de la Palmeiras, însă din iulie 2024 va ajunge pe Santiago Bernabeu, după ce Real Madrid a achitat deja suma de 37.5 milioane de euro în schimbul său.

Florentino Perez a stabilit cu brazilienii de la Palmeiras ca Endrick să rămână să joace până în vara anului 2024, după care să vină la Real Madrid.

Deși are doar 17 ani, Endrick joacă pe postul de atacant și a înscris deja de 11 lei în 47 de apariții în actualul sezon la Palmeiras.

Naționala Braziliei mai are de jucat două partide în 2023, ambele din preliminariile pentru Campionatul Mondial 2026, cu Columbia (17 noiembrie) și Argentina (22 noiembrie).

Selecționerul Diniz a luat decizia de a-l convoca pentru această dublă, ceea ce înseamnă că Endrick va deveni cel mai tânăr jucător de la Ronaldo Nazario (în 1993) încoace care va putea juca pentru Selecao.

„Endrick are potențial să devină un jucător de top. Această convocare este o recompensă pentru ce ar putea deveni pe viitor. Un copil născut în anul 2006 care produce ca el cu siguranță îmi va atrage atenția.” - a transmis selecționerul Braziliei.